Onze locaties

Stichting ’t Huus heeft locaties in Axel en Sint Jansteen. Op deze locaties is er mogelijkheid tot dagbesteding, wonen en/of logeren. 

Wonen in Inghelosenberghe in Sint Jansteen

Stichting ’t Huus biedt wonen aan in een huiselijke omgeving, in een kleine en overzichtelijke groep met maximaal 10 anderen. ’s Nachts is er altijd een slaapdienst aanwezig. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer en een eigen zit- of woonkamer, die eventueel rolstoeltoegankelijk is. Er is een grote gezamenlijke leefruimte waarin iedereen zijn eigen activiteit kan kiezen. Er is een gezamenlijke keuken waarin de maaltijden gezamenlijk klaargemaakt worden. Kortom, een gezellige plek met voldoende ruimte voor allerlei activiteiten, samen met de medebewoners of met familie.

Binnen stichting ’t Huus staat de unieke persoonlijkheid van de individuele cliënt centraal. Daarom hanteren we een integratieve pedagogische visie. Dit houdt in dat verschillende pedagogische inzichten afwisselend samengaan, waarbij de individuele cliënt de basis vormt, door wiens behoeften en kwaliteiten het accent van de begeleiding wordt bepaald. Kleinschaligheid is de grote kracht van stichting ’t Huus, waardoor deze individuele benadering mogelijk wordt gemaakt.

Net zoals in een gezin nemen de cliënten deel aan activiteiten gericht op het voorzien in de eigen levensbehoeften. De cliënten kunnen een eigen taak kiezen zoals het helpen met koken, boodschappen doen, de was verzorgen, etc. dit alles in eigen tempo en met ondersteuning van begeleiders, stagiaires of vrijwilligers die volop aandacht hebben voor de cliënt. Ook vinden wij het belangrijk dat de cliënt het contact behoudt met zijn of haar netwerk. Familie en vrienden zijn daarom ook van harte welkom in de woning van de cliënt.

Wonen & logeren in de Zuivelstraat in Axel

Zuivelstraat 3 is een kleinschalige locatie voor 9 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Je huurt een eigen appartement die beschikt over een kitchenette, woonkamer, slaapkamer en een badkamer. Je deelt de entree en het trappenhuis. Er is een gemeenschappelijke woonkamer waar je samen met de andere bewoners kan eten en spelletjes kan spelen.
Er is in de ochtenduren en in de avonduren begeleiding en er is ’s nachts een slaapdienst aanwezig. Met hen kun je de dag doornemen of iets bespreken, wanneer je hier behoefte aan hebt. Ook bieden we ondersteuning in het dagelijks leven waarbij we aansluiten bij jouw persoonlijke zorgvraag.

Op deze locatie is het ook mogelijk om te logeren. Er zijn drie logeerkamers beschikbaar.

Dagbesteding in de Zuivelstraat in Axel

Op de dagopvang van Stichting ’t Huus werken we in kleine groepen van 5 cliënten per medewerker. De nadruk ligt met name op de activering van de cliënten. De dagopvang kent geen werkdruk, vanuit doelen die in samenspraak met ouders / belangenbehartigers gemaakt worden, bieden we een passend zorgaanbod voor elke individuele cliënt.

Op deze locatie is er de mogelijkheid om kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking op te vangen, ook hiervoor zijn de hulpmiddelen tot onze beschikking.

Contact

Zuivelstraat 1
4571 GN Axel
T: 0114-850890
info@stichtingthuus.nl

Wij zijn aangesloten bij

Copyright © 2019 stichtingthuus.nl | Design by Cows & Stars