De geschiedenis van 't Huus

Stichting ’t Huus bestaat alweer 10 jaar en daar zijn we trots op.

Hoe het allemaal begon...

De zorg voor mensen met een beperking moest toch ook anders ingericht kunnen worden? Dat was de eerste gedachte toen wij in 2008 begonnen met schrijven aan de plannen voor Stichting ’t Huus. Zorg in kleine groepen, waar je met 3 of 4 in een groepje begeleidt wordt. Een plek waar je activiteiten onderneemt die je in het dagelijks leven ook onderneemt, waar je het gevoel hebt dat je thuis bent, dat je gehoord wordt en een plek waar je je rust kan en mag pakken. Een plek waar je je thuis voelt, ook al ben je niet ’thuis’. Een plek waar je ook de mogelijkheid hebt om tot rust te komen en even niets te moeten, omdat er al genoeg is. Een plek waar anderen je kennen, waar je jezelf begrepen kunt voelen, omdat er vanuit jouw behoeften en kwaliteiten gekeken wordt naar welke begeleidingsstijl het beste bij jou past.

Met die gedachte werd er in huize Leenknecht in 2008 heel wat avonden geschreven aan een plan voor het oprichten van een stichting. En op 1 april 2009 was het officieel! Stichting ’t Huus was opgericht. ‘Een thuis buiten huis!’

Gestart vanuit het tuinhuis van Jeroen en Sophie in Vogelwaarde, waarna de garage omgebouwd werd tot verblijfsruimte. Daarna verhuisde de dagopvang naar de Acaciastraat in Vogelwaarde en kreeg ook de logeeropvang vorm in deze locatie.

In 2014 kwam er ook een dagbestedingslocatie bij in de Bossestraat te Vogelwaarde. Toen de vraag kwam van ouders om een woongroep te starten en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen een mooi pand te huur had, is in 2016 de eerste woongroep van ’t Huus gestart.

In mei 2017 is de locatie aan de Bossestraat gesloten en zijn we verhuisd naar een nieuw pand aan de Zuivelstraat in Axel.

Contact

Zuivelstraat 1
4571 GN Axel
T: 0114-850890
info@stichtingthuus.nl

Wij zijn aangesloten bij

Copyright © 2019 stichtingthuus.nl | Design by Cows & Stars