Stichting 't Huus

Een thuis buiten huis

Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes van en over Stichting ’t Huus.

Wonen bij 't Huus

In september 2020 staat er een enthousiast team klaar om zorg te verlenen aan onze cliënten. 
Er is nog een 1 appartement beschikbaar! Indien u hierover meer informatie wenst kunt u telefonisch of per mail (info@stichtingthuus.nl) contact opnemen met ons.

De oplevering is een feit!

Op donderdag 18 juni 2020 zijn de clientvertegenwoordigers van 6 nieuwe bewoners de eigenaar geworden van de sleutel van het appartement van hun zoon of dochter. Het klussen kan beginnen! 
We zijn er zeker van dat dit allemaal hele mooie en gezellige appartementen worden! 
We wensen iedereen heel veel klusplezier toe!

Oplevering zorgappartementen bijna in zicht!

Wat is er de afgelopen maanden veel verandert aan de binnen en buitenkant van het pand! We hebben wat vertraging gehad, maar in juni wordt het pand opgeleverd. 

De volgende stap komt dus al snel dichterbij. Klussen voor de nieuwe bewoners! In september gaan de eerste bewoners in hun eigen appartement wonen. Op dit moment zijn we bezig met het werven van personeel voor onze woon locaties. 

Er zijn nog een paar appartementen vrij. Indien u hierover meer informatie wenst kunt u telefonisch of per mail (info@stichtingthuus.nl) contact opnemen met ons.

Corona

Hoe anders is het nu in deze Corona-tijd met soms lastige maatregelen tot gevolg, zeker ook in de gehandicaptenzorg. De overheid kondigde maatregelen aan om de verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. In de lijn en in overleg met onze branche vereniging hebben wij onze maatregelen getroffen.

 

Gelukkig steekt iedereen ook nu de handen uit de mouwen om er het beste van te maken voor onze cliënten! Er zijn in de afgelopen weken heel wat activiteiten, acties en onverwachte verassingen geweest die het allemaal net wat draaglijker maken voor onze cliënten en personeel.

Stoere meiden op reis in een rammelbak naar Boedapest

Met een rammelbak van een Peugot uit 1999 en veel zin in een uitdaging zijn Senna Buurman, Kristien Strooband en Eva Mahu op 15 september vertrokken naar Boedapest. Het doel van, naast veel lol, zoveel mogelijk geld inzamelen voor ’t Huus! 

Meiden, bedankt voor jullie inzet!!

Start verbouwing van 9 zorgappartementen bovenverdieping Zuivelstraat

Vanaf 27 augustus 2019 wordt gestart met de verbouwing van de bovenverdieping aan de Zuivelstraat 1 te Axel. 
Boven de dagbestedingslocatie komen 9 appartementen waar cliënten van ’t Huus komen te wonen waarbij 24 uurs zorg geleverd wordt. Ook zijn er 3 logeerkamers beschikbaar. 

In april 2020 hopen we de eerste bewoners te verwelkomen in hun eigen nieuwe woning! 

We hebben het gouden PREZO keurmerk behaald!

Stichting ’t Huus heeft het gouden PREZO keurmerk behaald! Perspekt helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren om ‘kwaliteit’ tastbaar en concreet te maken, te beginnen op de werkvloer. Daar waar zorgprofessionals dagelijks klaarstaan voor de cliënten die zij verzorgen of ondersteunen. Dat doet Perspekt door middel van het werk- en denkmodel PREZO.

Met dit keurmerk laten we zien:

  • dat onze cliënten tevreden zijn
  • dat wij onze prestaties voor deze cliënten structureel verbeteren
  • dat onze organisatie verantwoorde zorg biedt en voldoet aan de eisen die de branche stelt
  • dat wij verantwoord ondernemer zijn die voldoet aan de relevante wet- en regelgeving

 

Wij zijn uiteraard zeer trots op dit resultaat en danken iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

 

Logo van stichting t' Huus.

GraauwRock for Specials was een groot feest!

Het begon als ‘een leuk idee’ en is uitgewerkt tot het grote festival GraauwRock for Specials. Wat zijn we blij dat GraauwRock met ons de handen ineen heeft geslagen en we er samen zo’n mooi feest van hebben en kunnen maken. De echte feestvreugde en sfeer werd natuurlijk gemaakt door alle enthousiaste festivalgangers! Wat een sfeer en wat een feest! Polonaises lopen, zingen, dansen en tussen de bedrijven door even tijd nemen om te relaxen. Kortom, het smaakt naar meer!! 

Logo van stichting t' Huus.

Een nieuw jaar, ons jubileumjaar!

Het is zover, 2019! We bestaan dit jaar 10 jaar en daar zijn we trots op! Het komende jaar hebben we heel wat wensen die we hopelijk kunnen verwezenlijken!

Een jaar
– waarin een nieuwe website gemaakt wordt
– waarin we een heel groot feest gaan organiseren met GraauwRock op woensdag 29 mei tijdens GraauwRock for Specials
– waarin we de audit van het PREZO keurmerk hebben en deze hopen te behalen
– waarin gestart wordt met het verbouwen van de appartementen in Axel

Logo van stichting t' Huus.

Festival for Specials - 29 mei 2019

Al meerdere jaren bezoekt Stichting ’t Huus een muziekfestival voor mensen met een beperking in Limburg. Door de grote reisafstand en daarmee gepaard gaande kosten is het niet voor alle cliënten mogelijk om dit festival te bezoeken. Vanuit hun doelgroep kwam de vraag om zelf in de regio Zeeland een soortgelijk festival te organiseren. Omdat de organisatie van een dergelijk evenement, met buiten de provinciegrenzen reikende uitstraling, een hele kluif is, werd er een zoektocht gestart naar een ervaren organisatie om de krachten te bundelen. Zo is in Stichting GraauwRock een gretige partner gevonden om voor de eerste keer in Zeeland een festival te organiseren voor de minder valide medemens ‘GraauwRock for Specials’. 

Door de bundeling van de kennis, expertise en ervaring van beide organisaties op gebied van organiseren, faciliteren en verzorgen wordt een onvergetelijke ervaring gecreëerd voor de bezoekers. Het festival wordt op 29 mei van 13 tot 20 uur op het terrein van GraauwRock georganiseerd, deze middag wordt geheel naar de behoeften van de bezoekers ingericht. 

Contact

Zuivelstraat 1
4571 GN Axel
T: 0114-850890
info@stichtingthuus.nl

Wij zijn aangesloten bij

Copyright © 2019 stichtingthuus.nl | Design by Cows & Stars